A látogatás programja során Akopjan Nikogosz lerótta kegyeletét a 2004-ben Jereván központjában felállított, a II. világháborúban elesett, illetve hadifogságban elhunyt magyar és örmény katonák emlékművénél.

A látogatás programja során Akopjan Nikogosz lerótta kegyeletét a 2004-ben Jereván központjában felállított, a  II. világháborúban elesett, illetve hadifogságban elhunyt magyar és örmény katonák emlékművénél.

A Magyar Országgyűlés Örmény Nemzetiségi Szószólója Akopjan Nikogosz 2023. júniusi Jereváni hivatalos útja során , az örményországi magyar hadisírok ügyében eddig folytatott elkötelezett tevékenységének megfelelően több hivatalos fórumon tárgyalásokat folytatott egy kétoldalú nemzetközi szerződés előkészítése érdekében. A látogatás programja során Akopjan Nikogosz lerótta kegyeletét a 2004-ben Jereván központjában felállított, a II. világháborúban elesett, illetve hadifogságban elhunyt magyar és örmény katonák emlékművénél. A koszorúzáson részt vett Anahit Symonyan az örményországi örmény – magyar baráti társaság elnöke.

 

A cikket Lala Hayrapetyan írta és Tatevik Muradyan (2022-1-HU01-ESC51-VTJ-000080624)