Tegnap Mohácson, egy fantasztikus hangulatú találkozásra került sor a Kanizsai Dorottya Múzeumban.

Tegnap Mohácson, egy fantasztikus hangulatú találkozásra került sor a Kanizsai Dorottya Múzeumban.

Tegnap Mohácson, egy fantasztikus hangulatú találkozásra került sor a Kanizsai Dorottya Múzeumban

Tegnap Mohácson, egy fantasztikus hangulatú találkozásra került sor a Kanizsai Dorottya Múzeumban. Örmény nap keretében Dr. Hasanovic-Kolutácz Andrea, igazgató köszöntő beszédével Akopjan Nikogosz, örmény nemzetiségi szószóló és az Országos Örmény Önkormányzat képviselőinek jelenlétében itt nyílt meg örmény viseleteket bemutató ruhatörténeti vándorkiállításunk és Ermone Zabel Martaian üvegfestményeit felvonultató tárlatunk.
 
E napra esett az első örmény köztársaság 1918-as kikiáltása is. A programra sokan voltak kiváncsiak és természetesen nemcsak a gyönyörű ruhákban és festményekben gyönyörködhetett a közönség, hiszen fellépett a NUR együttes és egy pazar, örmény terülj-terülj asztalkámról örmény finomságokból is kóstolhattak a megjelentek.
Öröm volt megtapasztalni, hogy a közönség soraiban számos örmény származású mohácsi is megjelent, kikkel a találkozás különösen nagy élményt jelentett. Volt alkalmunk őszinte beszélgetésre, nevetésre, új barátságok kötésére. Jövünk még! Köszönet a Kanizsai Doirottya Múzeumnak, Mohács városának és mindazoknak, akik részt vettek az Örmény Nap lebonyolításán. Képeinken a megnyitó pillanatai.