ÍGÉRET

 igeret 3

 

Oscar esélyes a Promise című nemzetközi szereplőgárdával készült, amerikai filmdráma. . Az Oscar-díjasTerry George(Hotel Ruanda, őt is anya szülte, Cserbenhagyás) ugyanis ezúttal is egy érzékeny témához nyúlt: legújabb műve – amit ő írt és rendezett – az örmény genocídiumról szól.

1915 és 1917 között, miután az Oszmán Birodalom a Központi hatalmak oldalán belépett az első világháborúba, kitelepítésnek álcázott népirtás vette kezdetét, melynek műsfél millió örmény esett áldozatul. A népirtást Törökország a mai napig nem hajlandó elismerni.

A Komoly és tragikus történelmi háttér előterében egy romantikus szerelmi háromszögáll, mely a történelmet nem ismerők számára is ok lehet, hogy jegyet váltsanak a filmre. Az alapszituáció szerint egy örmény orvostanhallgató beleszeret egy francia nőbe, akit viszont egy közismert amerikai fotóriporter is kiszemel magának. Ez akár még a Musza Dagh regényéből is jól ismert helyzet lehet, ám a dolgok méáshogy folytatódnak. A háború kitörésekor a szerelmi viszály háttérbe szorul, és a főszereplők megpróbálnak elmenekülni az országból.

A főszerepekben aGolden Globe-díjas Oscar Isaac(Star Wars: Az ébredő erő, Ex Machina, Kétarcú január),az Oscar-díjas Christian Bale (A harcos, A sötét lovag-trilógia) ésCharlotte Le Bon(Kötéltánc, Az élet ízei) látható, de feltűnik még Jean Reno(Leon, a profi, Ronin, Pofa be!) is.

AThe Promise-t az Egyesült Államokban idén mutatják be, hazai forgalmazásáról egyelőre nem lehet tudni. Törökországban valószínűleg elmarad a film bemutatója.

Augusztus 3-án startol az Első Nemzetközi Örmény Diaszpóra Fesztivál. A Vertigo Média jóvoltából ezen a napon, fesztiválindító rendezvényünkön, premier előtt mutathatjuk be az Ígéret című filmet a Puskin moziban. A vetítésen a fesztivál sajtómeghívójával és előzetes regisztrációval, korlátozott számban lehet helyet foglalni. Info: 06 70 432 5979